Trapézlemez vagy cserép

Trapézlemez vagy cserép? – Melyikkel jársz jobban?

Tetőfedés esetében sok kérdés szokott felmerülni az emberben. Az egyik leggyakoribb ezek közül, hogy a trapézlemez vagy a cserép lesz az, amelyikkel jobban járunk mi és az otthonunk is. Természetesen mind a két a lehetőség védelmet biztosít egy ingatlan számára, ám akad a két anyag között azért különbség. Aki tetőfedés előtt áll, és érdekli, hogy a trapézlemez vagy a cserép lesz- e az ideális választás, az a legjobb helyen jár most!

A sokszor nem kívánatos új tető

Annak ellenére, hogy az új tető nagyobb biztonságot biztosít és még dekoratív is lesz, mégse örül annak az ember, amikor esedékessé válik. Anyagilag jelentős beruházásra kell számítani bármilyen tetőfedő anyag mellett is döntünk. Nem csak a tetőfedő nyersanyaggal kell számolni, de találni kell egy megbízható kivitelezőt, és a munkadíjat is bele kell kalkulálni a kiadásokba. Egy jó tető azonban elengedhetetlen egy ingatlan esetében, hiszen a házak egyik legfontosabb elme szokott lenni.

Trapézlemez vagy cserép? – Melyikkel jársz jobban?

Míg korábban a hagyományos cserép volt az egyetlen választás egy ingatlan tekintetében, manapság már nagyobb választék áll az emberek rendelkezésére. Ennek oka az árban keresendő, hiszen a cserép sokkal drágább megoldást nyújt szemben az olyan modern társaival, mint például a trapézlemez. A cserepek nehezek, ezért a felrakásukhoz általában új lécezés is szükséges, de a szállításuk is nehézkesebb, mint a trapézlemeznek. Összességében tehát elmondható, hogy érdemes nyitni az új és modern anyagok felé új tető esetében, hiszen nem járunk rosszabbul, ha nem a régi hagyományoknak megfelelő cserép mellett döntünk.

Trapézlemez előnyei

Amikor az a kérdés, hogy trapézlemez vagy cserép kerüljön fel a tetőre, célszerű utána olvasni, mennyi előnnyel jár a trapézlemez. Könnyű súlyának köszönhetően nem csak a szállítása gyerekjáték, de a felszerelése is gyors és egyszerű lesz. Külsőségek tekintetében kimondottan dekoratív lesz vele a végeredmény, és időtálló megoldást is fog nyújtani az épületeknek. Nem kell tartani az esetleges korrodálódástól sem. Ami pedig még hatalmas előnye a trapézlemeznek, hogy anyagilag gazdaságos választás lesz! Természetesen a fentiek csak akkor igazak, ha jó tetőfedő anyagot választunk, megbízható helyről. Ezért is fontos, hogy minőségi trapézlemez kerüljön a tetőre.

Amikor mérvadó a jó ár

A trapézlemezek tekintetében is lehetnek különbségek az árakat illetően. Ezért is lényeges, hogy tájékozódjunk, mielőtt megvásárolnánk ezt a tetőfedő anyagot. Érdemes olyan oldalt választani, ahol nem csak a nyersanyag áraknak lehet utánanézni, de akár meg is tudjuk rendelni a trapézlemezt! Abban az esetben, ha még mindig kérdés, hogy trapézlemez vagy cserép kerüljön fel a házra, csináljunk egy listát, mi a fontos nekünk egy új tető tekintetében. Célszerű azonban nyitottnak lenni az új és modern lehetőségek irányába!

Kép forrása: pexels.com